Gjorde en björnbärspaj idag tills mina föräldrar skulle komma i eftermiddag. Eftersom det bara var vi tre som skulle äta gjorde jag bara en liten paj på en halv sats. Jag serverade den med glass och tror den blev uppskattad.
Havrebotten
175 g smör
3 dl mjöl
1,5 dl strösocker
1,5 dl havregryn
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och rör i mjöl, strösocker och havregryn
3. Tryck ut degen i en pajform
4. Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter
Fyllning:
250 g bär
2, 5 msk potatismjöl
Knaprig topping
75 gram smör
2, 5 dl havregryn
1, 5 dl strösocker
Gör pajdegen enligt receptet ovan.
1. Blanda ihop bären med potatismjölet
2. Smält smöret och blanda ner havregryn och strösocker, låt svälla i ca 2 minuter.
3. Strössla toppingen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
4. Servera med glass eller vaniljsås och glöm inte att njuta!
//Cajza
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar